MEGOSZTÁS

Az XD Plus elnevezésű konzol nem minden előzmény nélküli, ugyanis alig egy éve jelent meg a Microsoft operációs rendszerével dolgozó változat.

Kicsit visszafogottabb, cserébe olcsóbb

A konzol ezúttal kicsit megpiszkált Android 7.0 rendszert használ. Kialakítás tekintetében nem sok minden változott, maradt a felnyitható kijelző, azonban a felhasznált anyagok minősége láthatóan gyengébb. Míg az említett változat (GPD Win) javarészt alumíniumból készült, ezúttal főként műanyagot kapunk és a QWERTY billentyűzetről is le kell mondani.

A beépített kijelző kicsit fogyott. Az öt hüvelykes H-IPS panel továbbra is 1280×720 pixeles felbontásra képes. A burkolat alá ezúttal MediaTek MT8176 lapka került, ami egy Imagination PowerVR GX6250 IGP társaságát élvezi. A rendszer újfent 4 GB memóriával gazdálkodhat, ugyanakkor a tárhely csak 32 GB, igaz ez legfeljebb 128 GB méretű memóriakártyával bővíthető.

Előre telepített emulátorok várják a régebbi címeket

Az adatkapcsolatról WiFi és Bluetooth gondoskodik, konnektorok tekintetében micro HDMI és micro USB állnak rendelkezésre. A gombokat és a vezérlőket kicsit átrendezték, de azért minden kényelmesen elérhető, így semmi akadálya a felhőtlen szórakozásnak. A konzol egy 6000 mAh kapacitású akkumulátorról táplálkozik, azonban az üzemidőről egyelőre nincsenek adatok.

A GPD XD Plus a gyártó ígérete szerint tavasszal kerül a boltokba, és mindössze 240 dollárt kell érte fizetni.