MEGOSZTÁS

A Huawei P Smart az egyik legnagyobb kijelző-test aránnyal rendelkező okostelefon a gyártó kínálatában, ami meggyőző jellemzőkkel és praktikus kényelmi funkciókkal igyekszik elcsavarni a felhasználók fejét.

Nagyképű szelfi-bajnok

Az újdonság 5,65 hüvelykes Full HD+ kijelzővel érkezik, amely 18:9 képarányt kínál, így egyszerre akár két alkalmazás is futtatható rajta. A mobil hátuljára 13+2 megapixeles dupla kamerákat pakoltak, amivel rendkívül egyszerűen készíthetők nagy mélységélességű (bokeh-hatású) fényképek.

A szenzorok és az új PDAF technológia lehetővé teszi, hogy a kamera pontosan és gyorsan közelítsen a kiválasztott tárgyra. A fotók minőségét a saját fejlesztésű Hisilicon ISP processzor szavatolja, amely elégtelen fényviszonyok között is jól teljesít. Az előlapon egy 8 megapixeles „beauty” kamera kelleti magát, ami képes felismeri az arcokat és nemeket, majd annak megfelelően manipulálni a fényképeket.

Gyors és intelligens

A fémből készült burkolat alatt egy gépi tanulással (machine learning) és intelligens érzékeléssel bíró Kirin 659 processzor dolgozik, amit egy i5 társprocesszorral támogattak meg. A telefon 3 GB memóriát kapott és 32 GB tárhellyel rendelkezik. Az EMUI 8 felülettel ellátott operációs rendszer képes követni a felhasználók szokásait, és annak megfelelően optimalizálni a beállításokat. A fájlkezelő folyamatosan tisztítja a rendszert és csökkenti a fájlok töredezettségét, így a készülék hosszabb idő után sem lassul be.

A hátlapon elhelyezett ujjlenyomat-szenzor 0,3 másodpercen belül képes reagálni, ráadásként számos kényelmi funkciót is rendeltek hozzá. A telefont egy 3000 mAh telep látja el energiával, ami első hallásra karcsúnak tűnhet, de hétköznapi használat mellett, bőven elegendő.

A Huawei P Smart forgalmazása február 9-én kezdődik, javasolt bruttó fogyasztói ára 89 990 magyar forint lesz.