MEGOSZTÁS

A Huawei csoporthoz tartozó Honor a 9 Lite képében azok számára igyekszik alternatívát kínálni, akik nem tudnak (akarnak) vagyonokat fizetni, egy alapvetően jól megépített és okostelefonért.

Tanulékony és fürge

A Honor 9 Lite az eredeti változat 5,15 hüvelykes kijelzője helyett egy nagyobb, 5,95 inches képátlóval dolgozó IPS megjelenítőt kapott. A Full HD+ felbontást kínáló panel 18:9 képaránnyal rendelkezik, tehát a hosszanti széleket teljesen betakarja. A karcálló burkolattal ellátott házban egy Kirin 659 chip dolgozik, ami mellé 3 GB rendszermemóriát és 32 GB tárhelyet pakolt a gyártó. Utóbbi legfeljebb 256 GB méretű, microSD kártyával bővíthető.

2 x 2

A készülék érdekessége, hogy négy darab szenzort dolgoztat, tehát előre és hátra egyaránt 13+2 megapixeles egység került. A hátlapra helyezett biometrikus szenzor villámgyors, hiszen az eszközt gépi tanulással ruházták fel.

A rendszer EMUI 8.0 felülettel ellátott Oreo. Az adatkapcsolat tekintetében minden kötelező funkció megvan. Az energiaellátást egy 3000 mAh kapacitású akkumulátorra bízták, amely microUSB csatlakozón keresztül tölthető. A Honor 9 Lite hazai ára egyelőre nem ismert, de a briteknél 199 fontot kell érte fizetni, tehát igencsak kedvező árcédulára lehet számítani.