MEGOSZTÁS

A készülék az E-PL8 utódja, amely felbontás tekintetében ugyan nem kínál többet, de minden másban szintet lépett a korábbi modellel szemben.

Látványos képek egyszerűen

Az Olympus E-PL9 a kompakt méret ellenére igazán tetszetős darab. A gépet 16 megapixeles LiveMOS szenzorral és M. Zuiko digitális objektívvel szerelték. Elégtelen fényviszonyok mellett a szenzor munkáját beépített vaku segíti, de igény szerint külső rendszervaku is használható.

A legtöbb fejlesztés a videós képességeket érinti, hiszen míg az előd csupán Full HD felbontásban tudott rögzíteni, addig az újdonság már az Ultra HD (4K) felbontást is támogatja. A vázba épített képstabilizátor segít az elmosódásmentes filmkészítésben.

A burkolat alatt TruePic VIII képfeldolgozó processzor dolgozik, míg a rendszer számos könnyen alkalmazható beállítással és kényelmi funkcióval segíti a munkát. Az elkészült felvételek művészi szűrőkkel és effektekkel módosíthatók, de az Advanced Photo (AP) mód további, egyetlen érintéssel előcsalható lehetőségeket is kínál.

A fényképek az OI.Share alkalmazással másolhatók okostelefonra. A rendszer az adatátvitelhez együttesen használja WiFi és Bluetooth LE kapcsolatokat, így a fényképező alvó üzemmódban is kapcsolódik a társított eszközhöz. A 3 hüvelykes LCD kijelző dönthető és forgatható, praktikusan használható. A masinához számtalan (jelenleg húsz) objektív társítható közvetlenül, de adapterrel több száz klasszikus objektívet használhatunk.

Az Olympus PEN E-PL9 váz 189 990 forintért vásárolható meg, míg az Olympus PEN E-PL9 + M.Zuiko Digital ED 14-42mm objektív 239 990 forintért vihető haza.