MEGOSZTÁS

Az LG egy teljes évig dolgozott a saját mesterséges intelligencia megoldásán, amely a hangfelismerésre és kamerafunkciókra összpontosítva egyedi felhasználói élményt kínál.

Új technológiák egész sora érkezik

A V30 kameráját a Vision AI technológia emeli magasabb szintre. A telefon automatikusan elemzi a tárgyakat, valamint az adatbázisban található képeket és az eredmények alapján javaslatot tesz a fotósnak, miként készíthet jobb felvételeket.

A rendszer az elégtelen fényviszonyok esetén automatikusan világosítja a képeket. Ez azonban még nem minden, ugyanis a képfelismerési technológia segítségével pl. a bevásárlás is könnyebb. Elég csak a kiszemelt termékre irányítani a lencsét, ami után villámgyorsan kiderül, hol vásárolható meg olcsóbban az adott áru.

A telefon azonban nem csupán a képfeldolgozás területén lép nagyot előre, ugyanis a Voice AI segítségével szóbeli parancsokkal nyithatók meg alkalmazások vagy módosíthatók a telefon beállításai. A megoldás rendkívül kényelmes, nem kell többé a menüben kutakodni, direkt hangutasításokkal választhatók ki a speciális funkciók anélkül, hogy hozzáérnénk a készülékhez.

Ez csak az út kezdete

Az LG stratégiája szerint a cég tovább kívánja bővíteni a mesterséges intellgencia megoldások kínálatát, folyamatosan finomítva a már meglévő funkciókat. A technológia egyes elemei nemcsak az új LG modellekben, hanem a korábbi okostelefon-szériákban is megjelenthetnek.

Ezeket vezeték nélküli frissítéseken keresztül érhetik majd el a felhasználók. A frissítések során a gyártó figyelembe veszi a különféle hardveres és telefonjellemzőket, hogy az érintett modellek a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassák a jövőben.