MEGOSZTÁS

Bár nem a természetes közege, mégis jól érzi magát a vízben a Crosscall készüléke: a Shark-X3 kifejezetten a vizes sportok kedvelőinek lett kitalálva.

Egyszerű telefon hasznos trükkökkel

A francia csapat az MWC-re is magával cipelte a kicsit bumfordinak ható telefont, azonban a vaskos kialakítás egyáltalán nem véletlen. Az IP68 minősítéssel bíró eszköz a frontjára dupla üvegezést kapott, a kijelző és a külső burkolat közé pedig levegő került, hogy a telefon minden körülmények között a víz felszínére tudjon keveredni.

Az említett kijelző 2,4 hüvelykes TFT panel, aminek 240 × 320 képpontos felbontása ugyan nem világbajnok, de jelen esetben nem is ez a lényeg. A tökéletesen szigetelt mobil 3G adatkapcsolatot használ és a Bluetooth 2.1 technológia is a kínálat részét képezi. Fotók és videók egy 5 megapixeles kamera segítségével készíthetők, de pihentetőként FM rádiót is hallgathatunk.

A Shark-X3 azonban nem csupán hagyományos kapcsolattartásra alkalmas, hanem segélykérő funkciókkal is felruházták. A felszínen lebegő mobil képes erős fényekkel és hanggal jelezni tulajdonosa helyzetét, ráadásként automatikus üzenetek továbbítására is alkalmas.

Ezekre baj esetén szükség is lehet, mert a GPS modul kimaradt a csomagból. A mobilt egy 950 mAh-s akkumulátor látja el energiával, amely tíz óra beszélgetésre ad lehetőséget, illetve 264 óra készenléti időt biztosít.