MEGOSZTÁS

A Digital Light néven futó vadonatúj fejlesztés a Mercedes-Maybach S-osztályú gépkocsikba kerülhetnek, azonban ott is csupán korlátozott mennyiségben lesznek elérhetők.

Világíts okosan!

A német vállalatnak nem ez az első innovatív megoldása, hiszen három évvel ezelőtt már próbálkoztak különleges LED fényforrásokkal. Az új fejlesztés lényegesen konzervatívabb az F 015 koncepció autón bemutatott megoldásnál és pontosabb, mint a multibeam LED-fényforrások.

A HD minőségű fényszóró több mint kétmillió képpontos felbontással rendelkezik. A kamerákat és szenzorokat dolgoztató rendszer ideális fényeloszlást biztosít minden vezetési körülmények között, és kritikus helyzetekben is támogatja a vezetőt. A beépített érzékelők folyamatosan ellenőrzik az aktuális fényviszonyokat, és annak megfelelően vezérlik a világítást.

A szenzorok ezen felül figyelik a követési és féktávolságot, adatokat gyűjtenek a környezetről, és a többi jármű helyzetéről. A különböző forgalmi helyzetekről az útfelületre vetített piktogramok segítségével tájékoztatják a sofőrt. A Digital Light rendszer már az első félévben elérhető lesz az érintett járművekben.