MEGOSZTÁS

A ZenFone Max külsőre csak kevés eltérést mutat a decemberben bemutatott Max Plus változathoz képest, azonban a burkolat alatt már bőven vannak változások.

Lehet egy kicsivel több?

Az Asus újdonsága rögtön két hardveres opciót kínál, azonban még a drágább változat is csupán a középkategóriában indul. A készülékház alumíniumból készült, amibe 5,5 hüvelykes, 1440 × 720 képpont felbontású kijelző került.

A gyengébbik változat Snapdragon 425 lapkát és Adreno 308 grafikus egységet dolgoztat, míg a nagyobbik verzió Snapdragon 430 platformra építkezik és Adreno 505 IGP-t kapott. A rendszermemória és tárhely tekintetében is akadnak eltérések, ugyanis míg az egyik esetben 3 GB RAM / 32 GB tárhely párost kapunk, addig a másiknál 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel kell beérni.

Képalkotók tekintetében a hátoldalon dupla kamerával kell számolni, de persze itt is van csavar. Az olcsóbb mobilnál 13 + 8 megapixeles érzékelőket kapunk: előbbi támogatja a PDAF eljárást, utóbbihoz egy 120 fokos látószögű optika tartozik. Az előlapon egy 8 megapixeles szenzor kapott helyet. A drágább készülék már egy 16 + 8 megapixeles egységet dolgoztat, míg a frontoldalon 13 megapixeles lencsébe lehet mosolyogni.

Az adatkapcsolati lehetőségek a kategóriának megfelelők, egyedül NFC chipet nem kapunk, ugyanakkor a készülék két nano-SIM fogadására képes, amelyek dedikált fiókban helyezhetők el. Az ujjlenyomat-szenzor a burkolat hátoldalán található, a készülék feloldása után a ZenUi 5.0 felülettel ellátott, Android 8.0 operációs rendszer fogad. Az akkumulátor 4000 mAh kapacitású, ami a gyári adatok szerint, egy napos üzemidőt biztosít, közepesen használat mellett.