MEGOSZTÁS

Az Alcatel 1T táblagépekre egyszerű kialakítás, jó építési minőség és kedvező árképzés jellemző, ezért jó lehetőséget biztosítanak a mobiltechnológiával ismerkedők számára.

Visszafogott teljesítmény és képességek

Az eszközök két méretben kerülnek forgalomba. Mindkét táblagépen megtalálhatók előre telepített, gyerekeknek szánt tartalmak és alkalmazások, amelyek sokkal egyszerűbbé teszik a szülői felügyeletet. A sorozat a szemeket kímélő (Eye Care) üzemmóddal is rendelkezik, amely napszaknak megfelelően szűri a szemek fáradását okozó kék fényt.

Az Alcatel 1T kisebbik változata 7 hüvelykes IPS LCD kijelzőt kapott. A panel 1024 × 600 képpontos felbontást kínál. A burkolat alatt egy MediaTek MT8321 lapka található, a megjelenítésért egy Mali-400 GPU felel, a rendszernek 1 GB RAM jutott, míg az adatok 8 GB tárhelyre menthetők. A 2580 mAh akkumulátor mintegy 430 óra készenléti időt és hét órányi használatot garantál.

A nagyobbik változat már 10 hüvelykes kijelzővel büszkélkedhet, ugyanakkor a processzor és a grafikus egység változatlan maradt. Az adatoknak ezúttal 16 GB helyet szorítottak, ami (akárcsak a kisebbik modell esetében) legfeljebb 128 GB méretig tornázható fel. Az akkumulátor ezúttal 4000 mAh kapacitású, azonban a nagyobb kijelző miatt ez nem jelent különösebb üzemidő növekedést. Mindkét készülékbe mindössze 5 és 2 megapixeles kamerák kerültek.

A táblagépek hazai áráról egyelőre nincs információ, az európai árszabás azonban jó kiindulópont lehet: az Alcatel 1T 7 colos verziója 70 eurós (kb. 21 ezer Ft), a 10 colos pedig 100 eurós (31 ezer Ft) áron kerül a boltokba.