MEGOSZTÁS

A C_Two nevet viselő elektromos autó nem minden előzmény nélküli, ugyanis a Rimac éppen hat esztendeje rakta össze a járgány elődjét. A gyártó a közelmúltban megmutatta, hova fejlődtek az elmúlt években.

Mint a villám

Az újdonságban négy elektromotor kapott helyet, amelyek összességében 1914 lóerőt és 2300 Nm maximális nyomatékot biztosítanak. Az összkerék meghajtású jármű ennek megfelelően két másodpercen belül képes százas tempóra gyorsítani. Amennyiben ez nem lenne elég, a kocsi végsebessége a gyártó adatai szerint 400 km/h felett alakul, ami robbanómotor esetében is szép teljesítmény.

A motorok 120 kWh-s telepekből merítenek energiát, egy töltéssel közel ötszáz kilométert lehet megtenni. A töltés egyelőre még időigényes, de gyorstöltéssel (ha az állomás támogatja) azért rövidíthető a folyamat. Egy járművet persze nem elég felgyorsítani, meg is kell tudni állítani. Erről ebben az esetben elöl és hátul egyaránt karbon-kerámia tárcsák és hatdugattyús féknyergek gondoskodnak.

https://www.youtube.com/watch?v=k5GDPF2XALs

Kívül-belül luxus

A kocsi külseje és belseje is rendkívül tetszetős, semmit nem hanyagolt el a gyártó. A rendkívüli teljesítmény mellé kivételes komfort társul, amely a segédrendszerektől kezdve a futurisztikus kiegészítőkig, mindent felsorakoztat.

Az autóból a vállalat kezdetben százötven darab gyártását tervezi, egyelőre ismeretlen áron.