MEGOSZTÁS

A LeviZen láttán felmerül a kérdés, hogy mi ez? Mi haszna? Mit látott ebben az eszközben az a kétszázötven ember, aki ötvenezer dollárt dobott össze a projekt érdekében?

A gép forog az alkotó pihen?

A Kickstarter indulása óta remek gyűjtőhelye a hasznos, érdekes, meghökkentő és nem ritkán haszontalan fejlesztéseknek. Láttunk már lebegő órát, levegőben úszó virágtartót, levitációs technológiát használó lemezjátszót, de a vízcseppeket lebegtető masinára nem voltunk felkészülve.

A Simplystik nevű kaliforniai csapat a tudomány és az ipari formatervezés eszközeivel készít egyedi termékeket. A LeviZen első pillantásra olyan, akár egy hetvenes évekből itt ragadt hangtechnikai berendezés. Az eloxált alumíniumból készült, diófával borított szerkezet nem is áll nagyon messze ettől, csak éppen az ember által érzékelhető tartományon kívül működik.

A háziállatok nem fognak örülni

A vízcseppek lebegtetését a csapat egymással szembefordított, nagyfrekvenciájú hanghullámokkal oldotta meg. A hanghullámok ütközési csomópontja a vízcseppen belülre kerül, így az egymást tökéletesen kiegyenlítő erők hatására a cseppek szépen megállnak a levegőben.

Minél sűrűbb az adott folyadék, annál nagyobb erővel kell lebegtetni, ezért a teljesítményszint egy tárcsával szabályozható. A készüléket két LED fényforrással is ellátták, amitől még látványosabb a mutatvány.