MEGOSZTÁS

Az Elon Musk által alapított The Boring Company nem unatkozik, ugyanis a csapat újabb ötlettel állt elő, ami a nagyvárosok útjainak tehermentesítésével foglalkozik.

Irány a föld alá

Az eredeti elképzelés arról szólt, hogy a városok alatt húzódó alagútrendszer segítségével csökkentenék a felszín forgalmát. A kocsikat egy speciális szerkezet vinné a föld alá, hogy ott 200 km/h maximális sebességgel jussanak el a kívánt helyre.

A járatok elkészítéséhez szükséges hatalmas fúrógép már elkészült, ahogy a tesztfúrás is megtörtént, azonban menet közben kiderült, hogy a terv több sebből vérzik. Az egyik legnagyobb gond, hogy a forgalom a perifériák irányából a belváros felé irányul, így a rendszer csak még több járművet továbbítana a csomópontokhoz.

Az új elgondolás a régi terv alapjait nem piszkálja, tehát ugyanúgy a földalatti szállításon van a hangsúly, ám ezúttal a személyek célba juttatása a feladat. A föld alá süllyedő platformok, amolyan buszmegállóként funkcionálnának, és amint elfoglalták helyüket az emberek, indulhat a menet. Az érdekes elképzelést Elon Musk a Twitteren mutatta be.