MEGOSZTÁS

A Samsung ezúttal New Yorkban népszerűsítette kicsit az idén várható QLED tévé kínálatát, ahol bemutatott néhány kapcsolódó érdekességet is.

Nagy… és még nagyobb

A gyártó felmérése szerint a felhasználók a nagyméretű készülékeket kedvelik, így nem meglepő, hogy idén tovább nőttek a kijelzők. Az újdonságok a Samsung Q-Engine technológiáját használják, amit a nagyobb panelek által támasztott igényekhez igazítottak. Várhatóan nyáron kezdik el a 8K QLED tévé forgalmazását, amit mesterséges intelligenciát dolgoztató konverziós technológiával láttak el.

Élesebb és tisztább kép

A gyártó idén nagy hangsúlyt fektet a kontrasztarány növelésére, minden készülék Direct Full Array funkcióval rendelkezik, amely pontosan szabályozza a fényerőt. Az említett megoldás lehetővé teszi a sötét és világos részek egyedi szabályozását. A modellek ezen felül megkapták az Ultra Black Elite technológiát, ami bármilyen szögből éles, tükröződésmentes képet biztosít.

Csak okosan…

A vállalat ezúttal saját alkalmazást kínál a vezérléshez és a társított eszközök kezeléséhez. A SmartThings elnevezésű felhő alapú rendszer automatikusan felismeri a csatlakoztatott eszközöket, segít azokat beállítani, ezen felül számos hasznos funkcióval rendelkezik.

A gyártó az egyedi One Connect megoldást is megmutatta, amely egy közösítő dobozból egyetlen kábelen továbbítja az összes jelet a tévéhez.

Érdekes újításnak ígérkezik Ambient Mode, aminek használatakor a tévé környezetéből származó kép jelenik meg a kijelzőn. Az üzemmód ráadásként a tévé bekapcsolása nélkül különböző (időjárás, idő, hírek) információk megjelenítését teszi lehetővé.