MEGOSZTÁS

A Nirvana érdekes szerkezet, mert az igencsak méretes fejhallgató zenehallgatásra alkalmatlan, helyette egészen szokatlan módon kényezteti a fület.

A modern társadalom és a rohanó életforma egyik hozadéka a stressz, amely rendkívül komoly egészségügyi kockázatnak számít. Elkerülni lehetetlen, hiszen az emberi szervezet képtelen alkalmazkodni a folyton változó körülményekhez, ugyanakkor törekedni kell az ingerek következményeinek csökkentésére.

A nyugalom forrása

A Nirvana egy hatalmas fejhallgatóra emlékeztető, alaposan kipárnázott szerkezet, ami tökéletesen fedi a fület, és teljesen kizárja a környezeti zajokat. A füles érdekessége, hogy a hangszórók helyére aprócska nyúlványokat dolgoztató elektronika került, aminek segítségével finoman stimulálja a vagus ideget.

A bolygóideg (vagus nerve) a test legnagyobb paraszimpatikus idege, ami kizárólag a fülön keresztül ösztönözhető. A fül akupresszúra teljesen biztonságos, nem invazív és nincs káros mellékhatása. A nyúlványok úgy lettek elrendezve, hogy pontos nyomást gyakoroljanak az akupresszúrás pontokra. A vezérlés lehetővé teszi a nyomások intenzitásának, valamint gyakoriságának szabályozását. A készülék négy üzemmódot (Meditation, Vigor Vitality, Relax & Recover, Sound Sleep) kínál és működés közben a fehér zajszinthez közel eső frekvencián dolgozik, ami segíti az ellazulást.

A projekt mögött a FUMAN csoport áll, akik évek óta fejlesztenek különböző orvosi eszközöket. A Nirvana három éves kutatás eredménye és a WHO által nemrégiben elfogadott, aurikuláris akupresszúra alapjait használja. Az eszköz jelenleg a Kickstarteren futja az utolsó köröket, a megrendelők augusztusban juthatnak hozzá az újdonsághoz.