MEGOSZTÁS

A Huawei exkluzív sajtóeseményen mutatta be a P-sorozat legújabb tagjait, amelyek képalkotás és üzemidő tekintetében csúnyán beintenek a konkurenciának.

A megtestesült elegancia

Mindkét készülék megkapta az új generációs FullView kijelzőt. A P20 frontján egy 5,8 hüvelykes panel kelleti magát, míg a P20 Pro előlapját egy 6,1 hüvelykes kijelző foglalja el. Mindkét telefon egészen vékony kávával és kiváló kijelző-készüléktest aránnyal rendelkezik. A kisebbik változat éj fekete, holdfény kék, aranyló rózsaszín burkolattal érkezik, míg a P20 Pro éj  fekete, holdfény kék, alkonyat lila színekben lesz elérhető. Utóbbi verzió a felületére érkező fény függvényében változtatja a színét.

Tripla kamera, hatalmas felbontás

Ennél persze sokkal érdekesebb, hogy a nagyobbik modell tripla hátlapi kamerával rendelkezik. A Leica gyártmányú, egy 40MP RGB szenzorból, egy 20MP monokróm egységből, valamint egy 8MP teleobjektív lencséből álló képalkotó az eddig elérhető legmagasabb pixelszámot kínálja. A lencsék háromszoros optikai és akár ötszörös hibrid nagyításra képesek, így a távoli képek készítésében is újszerű élményt nyújtanak. Az f/1.8, f/1.6, valamint f/2.4 széles rekeszidejű lencsék, valamint az ISO 102400 érték elégtelen fényviszonyok között is garantálja a kiváló végeredményt, ráadásként mindkét újdonsággal szuperlassított videofelvételek is készíthetők.

Kisebb, de nem rosszabb

Természetesen a kisebbik készüléknek sincs miért szégyenkezni, hiszen a hátlapon egy 12 MP-es színes, valamint egy 20 MP-es monokróm LEICA szenzor található. A kamera 1,5 mikrométer pixelméretű fotók készítésére is alkalmas, és kétszeres hibrid zoomra képes. Mindkét telefonra egy 24 megapixeles előlapi kamera került, amelyek kiváló minőségű, mesterséges intelligenciát használó szépítő alkalmazásokkal megtámogatott szelfik készíthetők.

Mesterségesen intelligens

Mindkét eszköz motorja a Kirin 970 processzor, amely mesterséges intelligenciával felszerelve számtalan újszerű funkciót ad a felhasználók kezébe. Az A.I. nem csupán a fotózáshoz és filmezéshez nyújt segítséget, hanem a rendszer futtatásában, beállításában és a hatékony energiafelhasználásban is komoly szerepet játszik. A SuperCharge gyorstöltési technológia mindkét modell esetében adott, így a 3400 mAh (P20) és a 4000 mAh (P20 Pro) akkumulátorok villámgyorsan üzemkész állapotba hozhatók.

A készülékek Magyarországon március végétől lesznek elérhetőek. Hazánkba a P20 4GB RAM + 128 GB ROM, míg a P20 Pro 6GB RAM + 128 GB ROM tárhellyel érkezik.