MEGOSZTÁS

A topkategóriás újdonságok árnyékában több modellt is bemutatott a gyártó, amelyek közül a korrekt tudással felvértezett Y7 Prime aktualizált változata tűnik a legérdekesebbnek.

Nem ígér sokat, de azt üzembiztosan nyújtja

Az újdonság egy hat hüvelykes, vékony kerettel határolt IPS kijelzőt kapott, aminek 1440 × 720 képpontos felbontása nem különösebben biztató, de azért a középmezőnyből nem fog kilógni. Az eszköz előlapján egy 8 megapixeles szenzor kapott helyet, míg a hátlapot 13 + 2 megapixeles képalkotó foglalja el. A főkamera mellett egy LED villanó is található, amely az éjszakai fotózásnál tehet jó szolgálatot.

A burkolat alá egy Snapdragon 430 lapka került, amely egy Adreno 505 grafikus vezérlővel dolgozik össze. A sokszor bizonyított páros mellett 3 GB RAM, valamint 32 GB belső tárhely lapul, utóbbi természetesen bővíthető. A készülék 4G LTE hálózati modemet kapott, ami mellé WLAN Wi-Fi Direct és Bluetooth 4.2 modul is jár.

A kínálat részét képezi még többek között a GLONASS támogatást élvező A-GPS vevő, FM rádió és a hátoldalra applikált biometrikus szenzor. A beépített 3000 mAh kapacitású akkumulátor némi aggodalomra adhat okot, de támogatja a gyorstöltést, amire vélhetően szükség is lesz.

A Huawei Y7 Prime forgalmazása még ebben a hónapban elkezdődik, de az induló ára egyelőre nem ismert.