MEGOSZTÁS

A belépőszintet képviselő GoPro Hero a nagyobb modellek formavilágát örökölte, de szerényebb tudása miatt inkább kiegészítő kameraként, vagy kezdő „akciósztárok” társaként jöhet szóba.

Mondvacsinált hős?

A GoPro az extrém helyzetekben is használható, képrögzítésre alkalmas kamerákról ismert. A legújabb Hero (harmadik generáció) akciókamera bevallottan a kezdők kedvét keresi, így azonban számos megszokott szolgáltatástól megfosztották a gépet.

A kínálatból hiányzik a GPS, nincs mikrofon bemenet, búcsút kell inteni a ProTune funkciónak és a SuperView látószögnek, és a kamera nem emelhető drón segítségével a levegőbe.

Csalódásra semmi ok

A visszafogott tudás mögött azért a gyártóra jellemző profizmus lapul. Az újdonságot érintőképernyővel látták el, amely legfeljebb 2560×1440 képpont felbontásra képes. Az eszköz másodpercenként hatvan képkockát tud rögzíteni, és természetesen állóképek készítésére is alkalmas.

A kamera éjszakai vagy nappali körülmények között is jól használható, tíz méterig vízálló, támogatja a hangvezérlést, több kényelmi funkciót is kínál és beépített WiFi-t is kapunk. A kamerába gyors töltést is támogató, cserélhető akkumulátor (1220 mAh) került, mindezért pedig 220 dollárt kell kifizetni.