MEGOSZTÁS

A SEGA sem szeretne kimaradni a klasszikus konzolok körüli felhajtásból, ezért néhány napja bejelentették a 16-bites Mega Drive kicsinyített változatát.

Nem a méret a lényeg

Úgy tűnik a NES és SNES Mini sikere nem hagyta hidegen a vállalatot, mert eddig makacsul távol tartották magukat a konzolok világától, de most újra akcióba lendülnek. Érdekesség, hogy a nagy sikerű játékgépnek nem ez lesz az első kicsinyített változata, mert Sega Genesis Flashback néven tavaly érkezett egy konzol, amit az At Games rakott össze és elég pocsékul sikerült.

Az újdonságról egyelőre túl sok minden nem derült ki, csak az biztos, hogy előre telepített, klasszikus SEGA játékokat fog futtatni, és remélhetőleg a régi kazettákat sem veti majd meg. Ez pedig igazán jó hír, mert az eredeti gépre olyan címek jelentek meg, mint a Contra, Aladdin, Sonic the Hedgehog, Altered Beast vagy a Desert Strike. Az apróságot a hírek szerint az eredeti konzol harmincadik évfordulóján szeretnék bemutatni, ezek szerint ősszel már a boltokban is lehet a gép.