MEGOSZTÁS

Bemutatkozott Sony Xperia XZ2 Premium. A japánok alaposan odatették magukat, mert a készülék ugyan sok tekintetben a kisebbik modellre hajaz, de az ördög ezúttal is a részletekben keresendő.

Többet, jobbat és szebbet

Az újdonság 5,8 hüvelykes IPS kijelzőt kapott, amely UHD felbontásra képes. A megjelenítés javítása különböző eljárásokkal történik, többek között adott a HDR támogatás. A megpróbáltatások ellen ötödik generációs Gorilla üveg védi a telefont, amely vízálló, képes vezeték nélkül tölteni, ugyanakkor jack csatlakozót nem biztosít.

Képalkotás tekintetében az eszköz szintet lépett, ugyanis a hátoldalon dupla kamera kelleti magát. A 19 (f/1.8) és egy 12 (f/1.6) megapixeles érzékelőből az utóbbi monokróm, amivel elégtelen fényviszonyok között is remek képeket lehet készíteni. Mozgóképek terén sem kell szégyenkeznie a gyártónak, mert a 4K HDR felbontású videók mellett lassított felvételi (960 fps) opció is rendelkezésre áll. Az előlapra egy 13 megapixeles (f/2.0) egység került, ami szelfizéshez és videó-telefonáláshoz bőven elég.

A burkolat alatt a jól ismert Snapdragon 845 lapka dolgozik egy Adreno 630 GPU társaságában. A rendszer ezúttal már 6 GB RAM-mal gazdálkodhat, ugyanakkor a 64 GB-os tároló maradt. Az energiát egy 3450 mAh kapacitású akkumulátor szolgáltatja. Jó hír, hogy a hangszórók előre kerültek, amelyek térhatású hangot is képesek megszólaltatni. A készülék megkapta a Dynamic Vibration System elnevezésű technológiát, amely a rezgőmotorok vezérlésével kínál intenzívebb élményt. A gyártó szerint ennek játék vagy filmnézés során lesz jelentősége.

Sajnos a telefon ára egyelőre ismeretlen, de a gyártó árképzését figyelembe véve biztosan nem lesz olcsó mulatság. A megjelenésről jelenleg annyit lehet tudni, hogy nyáron kerül a boltokba.