MEGOSZTÁS

A Nike olyan speciális cipő felsőrészt készített, amely egyedi geometriával rendelkező rétegekbe rendezett szálakból készül és rendkívül könnyen, egyéni igényekhez igazítható.

A jövő rajthoz állt

A Nike folyamatosan élen jár a kutatásban és fejlesztésében, sportolókkal és különböző szakemberekkel együttműködve azon ügyködik, hogy jobb, kényelmesebb és az adott sportág igényeinek jobban megfelelő lábbelit készítsen.

A Nike a 3D nyomtatás alapjaira építkezve dolgozta ki a Flyprint elnevezésű anyagot, amelyet alapvetően (hasonlóan más területekhez) TPU szálakból építenek fel. Az elkészített anyag szálai között gyakorlatilag nincs súrlódási ellenállás, ezért az így gyártott cipők könnyebbek és lényegesen gyorsabbak hagyományos társaiknál.

https://youtu.be/RFW35vTTGQI

A gyártó azt állítja, hogy az eljárás segítségével olyan személyes jellemzőkkel ruházhatják fel a lábbeliket, amelyek az adott egyén teljesítményét pozitívan befolyásolhatják…azaz értelmet nyer a „mintha ráöntötték volna” kifejezés.

Az új FlyPrint technológia április 22-én debütál, ugyanis Eliud Kipchoge világrekorder futó a londoni maratont egy kifejezetten számára készített prototípusban teljesíti majd.