Kezdőlap Sajtóközlemények A SES még több HDTV csatornát szolgáltat az M7 Groupnak Közép-Kelet-Európában

A SES még több HDTV csatornát szolgáltat az M7 Groupnak Közép-Kelet-Európában

MEGOSZTÁS
A SES S.A. (Euronext Paris és Luxembourg Stock Exchange: SESG) a mai napon bejelentette, hogy az M7 Group műholdas televíziószolgáltató további kapacitásokra szerződött és meghosszabbította meglévő szerződését a SES Astra keleti 23,5 fokos pozícióból fogható, 3B műholdjára.
Az új, többéves szerződés értelmében az M7 Group látja el a cseh közszolgálati Česká Televize összes HD csatornájának, valamint az M7 Direct-to-Home (DTH) televíziós platformjának Skylinken keresztül biztosított, új HD csatornáinak műsorszórását Csehországban és Szlovákiában. A megújított, kapacitásbővítésről szóló megállapodás értelmében az M7 Group továbbra is a HD csatornák bőséges választékát biztosítja a Skylink nézőinek. A Skylink több, mint 2 millió háztartást ér el ezekben az országokban, és ezzel piacvezető a műholdas televíziós platformok között.
A SES-sel kötött szerződésünk lehetővé teszi, hogy kiszolgáljuk azt a meglévő és egyre növekvő ügyféligényt, amely egyre jobb képminőséget és új, innovatív programokat vár a szolgáltatótól a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában, illetve segítségével tovább erősíthetjük a pozíciónkat ezeken a piacokon, amelyeken kiélezett verseny folyik” – mondta Hans Troelstra, az M7 Group vezérigazgatója. „A SES mindig is megbízható partnerünk volt, hogy a nézőinkhez eljuttathassuk a minőségi televíziós élményeket, és örülünk annak, hogy ez a gyümölcsöző kapcsolat folytatódik.
Az M7 Group már régóta partnerünk, és nagy öröm számunkra, hogy folytatódik és bővül az együttműködésünk” – nyilatkozta Ferdinand Kayser, a SES kereskedelmi igazgatója. „Az M7 vezető helyet foglal el a HD felbontású műsorszolgáltatási szegmensben a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában, és nagyon örülünk, hogy a megbízható műholdas szolgáltatásunkkal hozzájárulhatunk ehhez a sikerhez.

A SES-ről

A SES (Euronext Paris és Luxembourg Stock Exchange: SESG) a világ vezető műhold-üzemeltetője, amely flottájában több, mint 50 geostacionárius (GEO) és O3b leányvállalatán keresztül 12 közepes magasságú pályán (MEO) lévő műholdat működtet. A SES négy kulcsfontosságú vertikális piaci szegmens (videó, vállalati, mobil és kormányzati szolgáltatások) hozzáadott értékű és teljes körű megoldásaira összpontosítva nyújt világszerte műholdas kommunikációs szolgáltatásokat a műsor-, tartalom- és internetszolgáltatóknak, a mobil és vezetékes hálózati szolgáltatóknak, valamint az üzleti és kormányzati szervezeteknek. A SES műholdflottája magában foglalja az ASTRA műholdrendszert, amely Európa legnagyobb lefedettségű Direct-to-Home (DTH) rendszere. Az O3b Networks tulajdonlásával a SES jelentősen továbbfejlesztette meglévő adattovábbítási kapacitásait, és ezzel az első olyan műholdas szolgáltató, amely sokoldalú és skálázható GEO-MEO portfólióval rendelkezik világszerte. Az MX1, amely a SES egy másik leányvállalata, vezető médiaszolgáltató, amely a digitális és médiaszolgáltatások teljes tárházát biztosítja ügyfeleinek.
További információ: www.ses.com

Az M7 Groupról

A luxemburgi székhelyű M7 Group SA Európa egyik legnagyobb műholdas és IP-alapú televíziós platformüzemeltetője. Az M7 Group különböző márkákkal van jelen az egyes országokban:  Hollandiában a CanalDigitaal-lal és az Online.nl-lel, Flandriában a TV Vlaanderen-nel, a francia ajkú Belgiumban pedig a TéléSAT-tal, Ausztriában az AustriaSat/HD Austria-val, Csehországban és Szlovákiában a Skylink-kel, Németországban pedig az M7 Deutschland-dal. Valamennyi márka olyan személyre szabható csomagokat kínál az ügyfeleinek, amelyeket az adott ország kultúrájához és nyelvéhez igazodva alakítottak ki. Jelenleg az M7 Group SA több, mint 3 millió nézőnek biztosít műholdas és IP-alapú rádió- és televíziócsatornákat digitális és HD minőségben. Az M7 Group SA 2011 óta Belgiumban és Hollandiában szélessávú és telefonos szolgáltatásokat is nyújt ügyfeleinek.  Az M7 Platform Services teljes körű terjesztési megoldásokat kínál a műsorszolgáltatóknak DTH, kábeles és IPTV vételre is. Az európai Astorg magántőke-befektetési vállalat az M7 Group többségi részvénytulajdonosa. További információért, kérjük, látogasson el ide: www.m7group.eu.