MEGOSZTÁS

Sőt, ha egy kicsit is szereted a zenét, akkor a következő napokat, heteket. A nap találata következik!

A webes rádiók katalogizálása nem mai találmány. Így hirtelen honlapok százait, listák ezreit lehetne iderittyenteni, amelyek különböző szempontok alapján gyűjtik egybe a rádióadókat. De egyik sem különösebben szórakoztató.

A Radio Garden azonban zseniálisan és mégis baromi egyszerűen oldja meg a feladatot. Egy forgatható, zoomolható, 3D-s Föld térképen lehet keresgélni az adók után, ahol minden zöld pötty egy-egy találatot jelent. Vagyis inkább régiót, vagy nagyvárost, ahol a térkép a jobb alsó sarkában tovább listázza az elérhető rádiókat.

Kezdésnél a földrajzi helyzetnek megfelelő várost tölti be, de innen szabadon elforgatható a bolygó és megunhatatlan túrára indulhat el az ember. Azt például tudtátok, hogy Bermudából (Hamilton) is sugároz egy rádió, ami történetesen Hott 107.5 FM néven fut? Vagy az megvolt, hogy Mauritiuson két csatorna is (Radio Moris, Radio Plus 88.6) szórakoztatja a hallgatóságot?

Fogalmam sincs, hogy mennyire teljes (valószínűleg semennyire) a felhozatal, és nyilván netes adatbázisokból dolgozik az oldal, ennek ellenére az ötlet és a megvalósítás csillagos ötös. Fedezzétek fel ti is!