Ti elmennétek egy moziba Kincsem előzetest nézni?

MEGOSZTÁS

A Fórum Hungary ma elvileg kiteszi a Youtube-ra a magyar szuperló, Kincsem életét és kalandjait feldolgozó film nagyfelbontású előzetesét. Az esemény annyira fontos, hogy készült egy videó is arról, ahogy egy csoport szerencsés néző megtekinthette azt mindenki más előtt. Igen, nem vicc, a trailert tekinthették meg, nem a filmet.

Ezt a trailert:

E megtekintésről pedig készült egy „reakcióvideó” is. Azoknak, akik ezt a műfajt nem annyira ismerik, elmondom, hogy a reakcióvideó egy nagyon beszédes nevű dolog. Arról szól, hogy megmutatja egy vagy több ember reakcióját valamilyen eseményre.

Ez mondjuk itt inkább interjúvideó lett, mert a vetítés végén megkérték az alanyokat, mondjanak egy pár szavas vélemény a filmről, illetve arról, hogy miért lesz az jó.

Érdekes műfaj ez és nem mondom, hogy nincs helye a piacon, és meg is értem, értem, hogy olyan blockbustereknél, amelyeknél a trailer kijön a Youtube-ra és egyszerre a fél világ megnézheti, nincs értelme ilyesmit csinálni.

Ez a ez előzetes egyébként annak ellenrére, hogy tavaly decemberben már látható volt néhány film előtt a mozikban, az internetre eddig nem nagyon került fel. Egyedül az Origo saját videós oldalán, a méltán „szeretett” videán és a MoziMánia csatornáján találtam meg, illetve az angol verziót a Youtube-on:

Ennek azonban Mads Mikkelsen dacára semmi köze a márciusban debütáló filmhez, pedig a szereplőgárda picit magyarázná a hárommilliárdos gyártási költséget, és az érdeklődés csíráját is képes volt elültetni bennem a film iránt, noha nem hittem volna, hogy ez megtörténik.

Így még várnunk kell egy picit, egészen pontosan márciusig, hogy kiderüljön, érdemes volt-e a magyar filmgyártás történetének eddigi legkomolyabb összegét kiadni egy lovas mozira.

A plakátfetisiszták pedig itt örülhetnek: