MEGOSZTÁS

Mint azt a gamerek biztosan tudják már, a Nintendo kiadta a klasszikus NES (Nintendo Entertainment System) mini, retro verzióját, ami nagyon hasít.

Akinek a fenti mondat első fele is újdonság, annak vázolnám a szitut:

A NES Classic Edition a legendás Nintendo pontos másolata, azzal a különbséggel, hogy ezen már HDMI kimenet is van, illetve a tápellátást egy micro USB porton keresztül biztosíthatjuk számára. Ja, és mivel a technikai fejlődésnek köszönhetően a doboz jóval kisebb lett, de még mindig üres lehet a 30%-a belül, a gyártó megfejelte a pakkot 30 ikonikus Nintendo játékkal, amit ezúttal nem „kazettákon” kell cserélgetni a gépben, hanem mind bele van égetve a memóriába. Ezek azok:

A NES Classic Edition játékai
Balloon Fight Bubble Bobble Castlevania Castlevania II: Simon’s Quest Donkey Kong Donkey Kong Jr.
Double Dragon II: The Revenge Dr. Mario Excitebike Final Fantasy Galaga Ghosts and Goblins
Gradius Ice Climber Kid Icarus Kirby’s Adventure Mario Bros. Mega Man 2
Metroid Ninja Gaiden Pac-Man Punch-Out!! Featuring Mr. Dream StarTropics Super C
Super Mario Bros. Super Mario Bros. 2 Super Mario Bros. 3 Techmo Bowl The Legend of Zelda Zelda II: The Adventure of Link

Mielőtt arra gondolnátok, hogy Mario és Luigi 2016-os grafikával, 3D-ben ugrál majd a gombákon, szólok, nagyot tévedtek. A játékok a korabeli megjelenést használják, szóval ez tényleg nosztalgia darab. Gyermekeink nem is fogják megérteni, mit eszünk ezen a pixeles retteneten, de én szerintem veszek egyet magamnak karácsonyra.

A kábel is a retro része

Egyetlen gondom van csak vele, mégpedig az, hogy a készítők annyira ügyeltek a másolat pontosságára, hogy a kontroller ennél a típusnál is egy vérlázítóan rövid kábellel csatlakozik a géphez. Így használat közben nem egész egy méterre kell majd ülnöm a tévémtől, ami egy 51 centis CRT masinánál még nem volt nagy gáz, de az 50″-os LED tévémnél már felvet pár kérdést, amit valószínüleg a megvásárlást követő pár héten belül a szemészeten fognak nekem feltenni.

csak Amerikában 190 000 egy hónap alatt

Ennek ellenére a dolog megy. Nagyon megy. Csak amerikában a novemberi megjelenés után egy hónapon belül 190 000 eladott példányszámnál tart a 60 dolláros (itthon 20 000 Ft) Nintendo, ami tényleg nem semmi.