MEGOSZTÁS

Az év egyik legsúlyosabb sztoriját minden bizonnyal a Samsung szállította a felmelegedő és kigyulladó Note 7 készülékekkel. Ahogy jöttek az első esetek, úgy tiltották ki ezeket a készülékeket a repülőgépekről, mivel elég nagy kockázatot jelent egy lángoló mobil úgy 10 ezer méter magasan.

Pánik a fedélzeten

Azóta alig van már a felhasználóknál Note 7, most mégis történt egy elég ijesztő eset a Virgin America San Fransiscóba tartó járatán. A gép már a levegőben volt, amikor az egyik utas a notebookjával talált egy „Samsung Galaxy Note 7_1097”-re elnevezett WiFi hotspotot. Az utasok azonnal értesítették a személyzetet, amit követően elindult a nyomozás a mobil után.

Mielőtt továbbmegyünk a sztorival, azt érdemes tudni, hogy a Note 7 olyan szinten ki van tiltva a járatokról, hogy ha valaki mégis felvisz egy ilyet a gépre, azzal szövetségi bűncselekményt követ el. Tehát a légi kísérők izgatottsága, a kapitány határozottsága érthető, hiszen a gyanú esetén azonnal meg kell találni a készüléket.

Vicceskedésből majdnem kényszerleszállás

Ez meg is történt: többször is bemondták, hogy nagyon gyorsan jelentkezzen, aki egy Samsung Note 7-tel szállt fel a gépre, sőt, még képes volt ugyanezen a néven egy aktív WiFi kapcsolatot is létrehozni. Amikor a kapitány már azzal „fenyegetőzött”, hogy megszakítják az utat és kényszerleszállást hajtanak végre, az egyik utas bevallotta, hogy nincs Note 7 nála, viszont a hordozható WiFi eszközén erre nevezte el az SSID-t.

A kedélyek ezután megnyugodtak, a gép időben célhoz ért, az illetőt a hírek szerint nem büntették meg semmivel, bár valószínűleg kapott egy pár barátságtalan szót a meggondolatlansága miatt.

A végére egy tipp: úgy tűnik, hogy aki Note 7-ről váltott kényszerűségből Galaxy S7-re, annak a hotspot SSID-je marad a Note 7-nél kapott név. Ez az előbb emlegetett utas egyik tweetjére adott válaszból derült ki, szóval ebben az esetben nem ez történt, de azért jó tudni.