MEGOSZTÁS

 

A Dell XPS szériája – nyugodtan mondhatom – a „nem Apple” laptopok közül a legszebbek közé tartozik. Ez, és a magas minőség lehet az oka, hogy a relatíve erős árcédulája ellenére is komoly rajongótábort sikerült összeszednie az üzleti és egyáltalán, a tehetősebb laptop vásárlók közül.

Ezt a tábort viszont nem egyszerű megtartani, mert az utóbbi időben elég erős a felhozatal, ezen a területen. Gondoljunk csak a mondjuk az Acer Apire S szériájára, vagy a Lenovo Yoga Bookjára – amit mellesleg nemsokára mi is letesztelünk – és máris látjuk, hogy durva a konkurencia. Nem is beszélve arról, hogy ma már nem is feltétlenül elég, ha egy laptop erős és szép. Kell lennie benne valami különlegesnek is, hogy igazán nagyot üssön. Erre volt jó példa a már említett Yoga, ami egy hajtogatható darab, érintőkijelzővel. Ezt a szolgáltatásrendszert másolta le a Dell és építette be az XPS szériájába. Így született meg az

XPS 13 2-az-1-ben

ami már a többfunkciós laptopok táborát erősíti. A gép ugyanis egy mozdulattal 360 fokban kihajtható és táblagépként is használható.

Sajnos ennél többet nem tudok még a dologól, és ezt a hírt is innen loptam, de az új XPS balerina valószínűleg a CES alatt mutatkozik majd be a nagyközönségnek.

Szóval már nem kell sokat aludni…