MEGOSZTÁS

Vannak fokozatai a geekségnek, én is annak tekintem magam, de amikor ezzel a szinttel találkozom, akkor fejet kell hajtanom.

A multiplayer játékok soha nem voltak talán ennyire népszerűek, mint mostanában. A szolgáltatók közvetítések millióit bonyolítják, elképesztő mennyiségű streamer ad műsort, amit még annál is többen néznek. A Diablo szériát biztosan sokan ismeritek, aminek most a harmadik részéről, illetve annak két rajongójáról lesz szó.

A játék hozta őket össze

Két szingapúri fiatal, Alvin Lau és Alexis Loo, szenvedélyes Diablo játékosok, akik annyira rákattantak a dologra, hogy játék közben megismerkedtek, majd egymásba is szerettek. Az pontosan nem tiszta, hogy ez hogyan zajlott, de a dolgok egészen odáig fajultak mentek, hogy végül tavaly év végén a románcból esküvő lett.

Alvin és Alexis azt találta ki, hogy az esküvő előtt egy kis cosplay fotózással bolondítják meg a dolgokat, aminek a dokumentációját a projektben részt vevő két csapat (Mezame – fotózás, Neo Tokyo Project – jelmezek) most közzé is tette.

A sorozathoz Crusader, illetve Demon Hunter jelmezeket használtak, és mert Szingapúrban a modern felhőkarcolókon és épületeken kívül mást nem nagyon találtak volna, egy green screen előtt zajlott az egész fotózás. A cikkben elszórtam pár képet, amiből látszik, hogy mennyire komolyan vették a résztvevők az egészet, és milyen jó minőségű anyag született.

A végére jöjjön egy „hogyan készült” videó, nekem pedig nem maradt más hátra, mint hogy sok boldogságot és Diablóban gazdag együttlétet kívánjak a fiataloknak.