MEGOSZTÁS

Az LG tavalyi éve mobilos szempontból nem volt túlságosan sikeres. A moduláris G5 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így nem csoda, hogy a gyártó a következő csúcsmodellel igyekszik visszatérni a gyökerekhez.

Az eddig csordogáló információk szépen lassan kezdenek összeállni egy egésszé, aminek a központjában egy új kijelző áll. Azt már korábban egyértelművé tették a koreaiak, hogy a moduláris kialakítás a múlté, így idén egy hagyományos formára számíthatunk.

Új mobil, új képarány

A másik, jóval izgalmasabb részletet maga az LG Display közölte. Ebben az állt, hogy a vállalat panelekkel foglalkozó részlege elkészült egy új, QHD+ (1440 × 2880) felbontású kijelző típussal, ami a G6-ban fog bemutatkozni. Ez egyrészt agyfájdítóan sok képpontot és várhatóan extra-szuper képminőséget, másrészt egy, az eddigiektől eltérő képarányt hoz.

Az LG G5 újító volt, de ez nem jelentett automatikusan kereskedelmi sikert

Ez a gyakorlatban várhatóan azt jelenti majd, hogy a megszokotthoz képest jóval „magasabb” kijelzőt eredményez, ami fekvő nézetben szélesvásznú hatást kelt. Ez a két faktor (pixelmennyiség, új képarány) az LG ígérete szerint egy teljesen új szintet jelent, ami mellé még dobjuk oda az inTOUCH nevű technológiát is.

Ez egy olyan megoldás, amitől a kijelző az eddigieknél sokkal gyorsabban fog reagálni az érintésre. Végül a slusszpoén: a várhatóan 5,7 colos megjelenítő a trendnek megfelelően keret nélküli kialakítást kap, azaz a telefon előlapját egy egybefüggő képernyőként kell elképzelni, ami egyben rendkívül vékony is lesz.

Be akarják előzni a konkurenciát

Az LG nem csak a fentiekkel akar bosszúságot okozni a Samsungnak, hanem azzal is, hogy a G6 a tervek szerint előzni fogja a Galaxy S8-cat. Tavaly a G5-tel ez nem jött össze, idén azonban az MWC-s bemutatkozás bő egy héttel, március 10-én már kapható lesz a koreai piacon, ami valószínűleg hetekkel korábban lesz a Samsung csúcsmodelljének áprilisra tervezett debütálásához képest.

Úgy fest, hogy az LG mindent megtesz a sikerért, amihez a G6 esetében Snapdragon 835 chipsetet, valószínűleg 6 GB RAM-ot, egy masszív akkumulátort, vezeték nélküli töltést, és nagy eséllyel vízálló kialakítást dob be a buliba. Ha a CES érdekes volt, akkor a Mobile World Congress maga lesz a gyönyör.