MEGOSZTÁS

Jó hír az iPhone tulajdonosok számára, hogy ha nem akarnak egy okosórára több százezer forintot elkölteni, de mégis egy jobb minőségű darabot vásárolnának, akkor most már a Samsung termékei közül is válogathatnak.

A koreai cég ugyanis belátta végre, hogy az iPhone tulajdonosok igenis potenciális vásárlói lehetnek az okosóráiknak. A felhasználók ugyanis mától iOS-kompatibilis eszközre (iPhone 5-vagy újabb) is letölthetik a Gear S2 és a Gear S3 okosórához kapcsolódó Gear S alkalmazást, illetve a Gear Fit2 készülékhez tartozó Gear Fit alkalmazást az Apple App Store áruházból.

Már nem csak az Apple Watch…

Bár az elérhető funkciók és szolgáltatások függenek az adott eszköztől, azért azt lássuk be, hogy ez mindenképpen jó hír, hiszen a Gear S3 az egyik legjobban sikerült okosóra a piacon. Én magam például nem annyira szeretem az Apple okosórájának formavilágát és mindig is jobban húztam efelé a klasszikusabb karóra design felé. Illetve egészen pontosan a Tag Heuer Connected felé, de az sajnos még mindig elérhetetlen, ha az embernek iPhone van a zsebében, nem pedig egy Androidos telefon. A Gear S3 viszont formáiban közelebb áll a Tag okosórájához, mint bármelyik konkurense és őt már megvehetem, összepárosíthatom a 6S-emel és boldogan használhatom.

A Samsung Gear S3 egyébként víz- és porálló, valamint a beépített GPS, magasságmérő, barométer és sebességmérő alkalmazásokkal is rendelkezik. Az okosóra két típusban érhető el: a Gear S3 Frontier változat robusztusabb kialakítású, míg a Gear S3 Classic változat elegáns stílusú, picit szolidabb vonalai az öltönyórák csoportját célozzák meg.

 

Ahol van Samsung Gear, ott app is van

Az iOS-szel is kompatibilis viselhető Samsung eszközök jelenleg azokon a piacokon érhetőek el, ahol a Samsung Gear termékcsalád tagjai is kaphatóak. A Samsung Gear eszközök szolgáltatásai és funkciói korlátozottak lehetnek bizonyos iOS-eszközök és alkalmazásaik esetén. De azt nemsokára egy teszt keretében is megvizsgáljuk.