MEGOSZTÁS

Az Iszlám Állam (ISIS) elnevezésű terroristaseregről eddig is közismert volt, hogy fájdalmasan jól használja a modern világ által a rendelkezésére bocsátott eszközöket. Így például a közösségi felületeket vagy a csevegő alkalmazásokat is könnyedén fordította a maga hasznára. A legújabb lépésével azonban egyszerű játékgyártókból fegyverkereskedőt csinál.

View this post on Instagram

#ISIS drone modified to drop small explosives like rifle grenades.

A post shared by Mitch Utterback (@mitchell.utterback) on

 

Ahogy az iraki hadsereg az Észak-Irakban található Moszul városából próbálja kipenderíteni a terrorszervezet erőit, egyre furább fegyverarzenállal kénytelen szembesülni.
A legújabb ilyen eszközök alapjai egyszerű játékdrónok, melyeket bármely online áruházból megrendelhet az ember. Ezekre aztán egy–egy gránát méretű, többnyire házilag fabrikált robbanóanyagot rögzítenek, melyet aztán a támadók sorai közé juttatnak a quadkopterekkel.

Civileket támad az ISIS

Az, hogy az ISIS rendelkezik ilyen „bombázókkal”, illetve „single-mission” (a robbanótöltet célba juttatásakor megsemmisülő) járművekkel, eddig sem volt titok, most azonban képek is kerültek a netre ezekről a „játékokról”.

 

A Rudaw nevű Kurd portál számolt be erről és arról is, hogy a terroristák egyre gátlástalanabbul vetik be ezeket a fegyvereket és igy válogatás nélkül támadnak velük katonai és civil célpontokat is.
Az egyedüli szerencse a Rudaw szerint, hogy az ISIS eddig még nem vetett be vegyi fegyvereket a drónok segítségével. Reméljük ez így is marad, és a kurd portál nem bizonyul ötletgazdának.