MEGOSZTÁS

A YouTube, meg úgy nagy általánosságban az internet elég sok terhet levett a vállunkról. Az ember bármilyen infóra kíváncsi, elég csak beírni a keresőbe, és máris megvan, hogy készül a rácponty tejföllel, hogyan kell építeni egy kutyaházat, vagy miként lehet birkavesével földrengést megelőzni.

A lényeg, hogy kisebb projektek esetében a YT egy tökéletes kollektív ismerethalmazt ad, de azért az valószínűleg keveseknek jut eszébe, hogy kizárólag videók alapján építsen meg egy komplett házat. Nem így az amerikai Cara Brookins, aki pontosan ezzel a módszerrel hozott össze egy nem is annyira kis épületet.

Csináld magad mozgalom

A négy gyermekét egyedül nevelő édesanya egy elég rossz házasságból kiszabadulva a továbblépés lehetőségeit kutatta, amikkor elhajtott egy félig romba dőlt ház mellett. Cara így alaposan megnézhette az épület szerkezetét, illetve ami maradt belőle, és ebből arra a következtetésre jutott, hogy akár újra fel tudnák építeni.

Mivel az anyagi lehetőségek nem csak új ház vásárlását, hanem szakemberek felfogadását sem engedték meg, ezért jött az ötlet, hogy YouTube videók alapján építkezzenek. Az elképzelést tettek és hosszú évekig tartó munka követte, amibe Cara mind a gyermekeit is bevonta. Végül elkészült a méretes ház, meg a happy end, és jó amerikai módon elindult az erre felfűzött siker sztori generálás.

Csináld utána!

Cara egy könyvben foglalta össze a történéseket (egyébként is regényíróként dolgozik), amire persze azonnal lecsapott az amerikai média, ahogy kell. Ez a része európai szemmel már egy kicsit fura, az meg főleg, ahogy Cara az egyébként hibátlanul összerakott és profi weboldalán motivációs beszédben tanácsolja az embernek, hogy építse meg a saját nagy dolgát.

Ettől még persze a Brookins család nagyot mehetett az elmúlt években, és az is biztos, hogy innentől egyetlen ház körüli munkát sem kell mesteremberre bízni.