MEGOSZTÁS

Már csak azért is jó, ha az ember a saját tech portálját szerkesztgeti, mert lelkiismeret-furdalás nélkül karolhat fel olyan témákat is, amelyek egy kicsit kívül esnek ezen a területen. Persze kevés olyan téma létezik a világon ma, aminek ne lenne köze a technológiához, és így van ez persze a Pixar esetében is (tudjátok: Apple, Steve Jobs, stb.)

Az immáron a Disney birodalomhoz tartozó stúdiónak főleg a régebbi alkotásai voltak nagyszerűek és valószínűleg egyedül vagyok azzal a véleménnyel, hogy messze a Szörny Rt. (és annak folytatása) a legjobban eltalált darabja a csapatnak.

Mindenki ott van mindenhol

A Pixar az egyértelmű technikai tudáson kívül mindig is a humorban, a zseniális karakterekben és a jó sztorikban volt erős. (Olyan jó lenne, ha a többi filmstúdió is gyakrabban nézegetné ezeket a filmeket.) A lényeg, hogy a Pixar mindig is előszeretettel mixelte össze a filmekben szereplő karaktereket, elég sok cameo jelenetet alkotva ezzel.

Némelyiket nekem is sikerült felfedeznem, de most elkészült egy videó, ami az összest egybegyűjti.

A legjobb az egészben, hogy többen egy komplett elméletet alkottak az itt-ott feltűnő és visszaköszönő karakterek körül. Szerintük a Pixar filmek mind ugyanabban a világban játszódnak, ezért is lehetséges, hogy Pizsi, vagy Sully feltűnik abban a filmben is, aminek egyébként nem a szereplői.

Persze nyilván csak arról van szó, hogy a Pixar kreatívjainak megvannak a saját kedvenc figurái, amelyek eleinte ötlet szinten, aztán valódi karakterként kelnek életre a különböző alkotásokban. Ok, persze, egy jó kis Illuminati elmélet mindig izgalmasabb…