MEGOSZTÁS

A Techradar.hu jelmondatának vonalán igenis tudom védeni ezt a témát. Ami árammal működik, az bennünket már érdekel. A Bacon Express árammal működik? Igen. Lehet vele bacont pirítani? Igen. Hát, akkor ennyi, meg is vagyunk.

Ha nem tudtátok volna, van egy Nostalgia Electrics nevű cég, ami (figyelem!) nosztalgikus elektronikai berendezéseket gyárt. Bár alapvetően az amerikai történelemre, és gasztro kultúrára épít, magyar szemmel nézve is vannak elég kellemes darabok a repertoárban.

Kell. Egy. Ilyen.

Akit érdekel, az nézegesse végig a hotdog, popcorn, csoki szökőkút, vattacukor, és hűtőgép vonalat, aminek a végén mindenképpen kössön ki a grill szekcióban. Itt a már a címben is említett, de még mindig nem elégszer hangsúlyozott baconpirító lenne a lényeg, ami nagyjából úgy néz ki, ahogy a magyar háztartásokban annak idején gyakran előforduló toaster.

A Bacon Express külső burkolata kétfelé széthajtható, középen pedig ott van maga a grillező felület, amire úgy lehet kiteregetni a bacon szalonnát, mint a száradó ruhákat. Az oldalsó részen egy gombbal beállítható, hogy vékony, vagy kicsit vastagabb az alapanyag, és az is finom hangolható, hogy mennyire legyen ropogós a végeredmény.

A sülési folyamat során keletkező zsiradék alul, egy tálcában gyűlik, ami egy mozdulattal kivehető és felhasználható, vagy üríthető, ízlés szerint.

Aki baconfüggő, és nem szívesen rotyogtatja a szalonna csíkokat a saját zsírjában, de bírja a ropogósabb verziót, annak ajánlott egy ilyet beszerezni. Ha javasolhatjuk, mondjuk a következő generációban legyen Bluetooth, vagy WiFi, esetleg NFC, és akkor megint gátlás nélkül írhatok róla.

A tippet a Gizmodo egyik cikkének köszönhetitek.