MEGOSZTÁS

A Samsung Galaxy S8 hivatalos bejelentése március 29-én várható, de természetesen már napvilágot látott néhány műszaki információ a készülékről, illetve most egy fotót is kapott a világ a Twitternek köszönhetően.

A megjelent kép alapján úgy tűnik, a Samsung egy komoly változtatást eszközölt az előző csúcsmodellhez képest. Ez pedig az ujjlenyomat érzékelő szenzor áthelyezése. Mondjuk ez egy érdekes döntés, és felveti a kérdést, hogy vajon hány felhasználó fogja agyon tapizni az új, S8-as telefonjának kameráját, amíg megszokja, hogy a készülék feloldásához nem a hátlap mértani közepén kell matatnia. És természetesen nem is a telefon elején. Ugyanis a Samsung a jelek szerint egy huszáros vágással megelőzve az Apple-t, búcsút intett az előlapi fizikai home-gombnak.

A szerzor tényleg nincs jó helyen, de az tetszik, hogy megmaradt a külön jack csati

Úgy látszik azonban, hogy az Apple mendemondákban szereplő ujjlenyomat-érzékelős érintőkijelzőt nem tudta, vagy nem akarta meglépni a koreai cég, így maradt ez a megoldás.

 

A Galaxy S8 lesz újra a zászlóshajó

Iparági források szerint egyébként a Galaxy S8 két méretben lesz kapható, 5.8 és 6.2 hüvelykes kijelzővel, ami alátámasztja a hírt, hogy a Note7 tavalyi „leégése” után ez a sorozat kapja vissza a zászlóshajó státuszt.
Az óriás kijelzők – ami már simán a tábla kategóriát karcolják – egy nem szokványos méretarányra kényszerítették a gyártót. Ez egészen pontosan 18.5:9-es, ami azt jelenti, hogy nincs az a film, ami fektetve, fekete csík nélkül lehetne lejátszható a telefonon.
A technikai specifikációk pedig valahogy így néznek majd ki:

  • Kijelző: 5.8 vagy 6.2 hüvelykes QHD AMOLED
  • Kamerák: 12-megapixel f/1.7 hátsó kamera, 8-megapixel f/1.7 front
  • Processzor: Snapdragon 835 vagy Samsung Exynos (piacfüggő)
  • Tárhely: 64GB microSD-vel bővíthető
  • Memoria: 4GB
  • Akku: 3000mAh (5.8 hüvelykes modell) vagy 3500mAh (6.2 hüvelykes modell)
  • Egyéb: Marad a jack, USB Type-C, vízálló borítás