MEGOSZTÁS

Megújította üzleti modelljét a WhatsApp, amely szerint a céges partnerek csupán térítés ellenében használhatják a szolgáltatást.

A pontos részletek egyelőre nem ismertek, de a céges szolgáltatások elindításáról és jelenleg is zajló tesztelésről a WhatsApp hivatalos közleményben is beszámolt.

Hitelesített üzletelés

Vannak olyan felhasználók, akik üzleti tevékenységre használják a szolgáltatást, egyes kereskedések előszeretettel bonyolítanak tranzakciót az alkalmazáson keresztül, azonban eddig kétséges volt, hogy ezek az üzletek jogi szempontból hitelesnek számítanak-e. A szolgáltató ezért szeretné jobban körvonalazni, hogy a cégek milyen esetekben vehetik fel a kapcsolatot az ügyfelekkel a szolgáltatáson keresztül, aminek első lépéseként külön jelölik a hitelesített vállalatokat. Ha egy zöld jelzés látható az adott cég telefonszáma mellett, akkor az elérhetőség biztosan üzleti fiókhoz tartozik.

Nagy valószínűséggel különválik majd a személyes és céges felhasználási terület, de a szolgáltató a cégek számára is lehetővé teszi a kapcsolatfelvételt, ám csak abban az esetben, ha abba a felhasználó az adatai, illetve telefonszámának megadásával egyértelműen belegyezik.

A KKV-k egyelőre megússzák a fizetést

Jelenleg a szolgáltató azon dolgozik, hogy az embereket és a cégeket biztonsággal tudja összekapcsolni egymással, így a fizetési tételek megállapítása és a szükséges funkciók kialakítása még folyamatban van. Ezekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a kis- és középvállalatok továbbra is ingyenesen használhatják majd az alkalmazást, és az ahhoz kötött szolgáltatásokat, a díjazás elsősorban a nagyobb cégeket fogja érinteni, méghozzá tranzakció/ügylet alapon.