MEGOSZTÁS

Az Amazon rendre piacra dob olyan tableteket, amelyek tudásukhoz mérten igen alacsony árat kapnak. Most is ez történt, bejelentették a Kindle Fire HD 10-et, amely nevével ellentétben nem HD kijelzővel rendelkezik. 

A 10,1 collos IPS panelt 1920×1200 darab pixel alkotja, amely komoly előrelépés a korábbi HD felbontású 10 inches tabletek után. A Dolby Atmos sztereo hangszórópárt sem kell nélkülözni, bár ennek nagyobb a neve, mint az értéke. Amazon

Memóriával óvatosan

Az Amazon megduplázta a RAM-ot, a korábbi modellek 1 GB-os modulja helyett 2 GB került beépítésre, azonban ez még mindig nem mondható soknak. Persze megértjük, hiszen a memóriáahiány miatt drága dolog a gigabyteokkal dobálózni. A legkisebb elérhető tárhely opció a 32 GB, de vásárolhatunk 64 GB-os verziót némi felárért cserébe, és ha ez nem lenne elég, micro SD bővíthetőséget is kapunk. A processzor nem változott, maradt a 4 magos kialakítás, ebből két mag 1,8 GHz-es órajelen dolgozik, másik kettő pedig spórolja az energiát a kevésbé energiaigényes feladatok közben. Az akkumulátorra nem lehet panasz: 10 órás használatot ígér a gyártó egyetlen feltöltéssel. Ha pedig egyedül éreznénk magunkat, szóba elegyedhetünk Alexával. A tabletek október 11-től lesznek elérhetők, mi a német Amazonról 180 euró ellenében vásárolhatjuk majd meg.