MEGOSZTÁS

Egy Twitteren közzétett mozgóképből kiderül, mekkora akkumulátort szán a Mate 10-be a kínai vállalat. Emellett a bejelentés dátuma is tisztázódott: október 16. 

A Twittert gyakran használják bejelentések megtételére a nagyobb cégeknél is, így nem annyira meglepő, hogy a Huawei is ezt a lehetőséget választotta. A kínai gyártó ezúttal arról tájékoztatta a nagyközönséget, hogy a Mate 10-be egy 4000 mAh-s telepet sikerült belezsúfolni. 

De kik is lehetnének az elég nagy akkumulátorral megáldott phablet ellenfelei üzemidőben? A Galaxy Note 8 3300 mAh-val, vagy az iPhone X 2716 mAh-s értékkel? Semmiképpen. Esetleg a Pixel 2 XL 3520 mAh kapacitású telepe? Közelít, de még mindig nem.

Kis akksi, kis üzemidő?

A legközelebb a Pixel áll hozzá, de a trendek azt mutatják, hogy a nagyképernyős csúcsmodellek sem igazán kapnak 3500 mAh-nál nagyobb energiaforrást. A Mate 10 hatalmas akkujához emellett egy nagyon takarékos, 10 nanométeres csíkszélességű lapka érkezhet, amellyel már végképp verhetetlen lesz az üzemideje, hacsak nem kapunk valami energiazabáló funkciót.