MEGOSZTÁS

A Xiaomi Redmi 5A nyilván nem a felső kategóriás készülékeket vadászókat fogja felizgatni, de a belépő kategóriában nézelődőknek jó választás lehet. 

A nemrég bemutatott Xiaomi Redmi Note 5A után, most a Note előtagot elhagyó, a tavalyi portfólió legolcsóbb tagját felváltó Redmi 5A mutatkozott be. Az árcédula megmaradt, nagyjából 90 dollárért ruházhatunk be egy ilyenre. 

Nagy kijelző, kis felbontás

A készülék előlapján egy 5 inches, 720p felbontású kijelző díszeleg, amely az árcédulát látva érthető kompromisszumnak tűnik. Ennek meghajtását egy Qualcomm Snapdragon 425-ös chipsetre bízták, melynek munkáját 2 GB RAM segíti a MIUI 9 felületet mozgató Android futtatásában. A tárhely mérete 16 GB, amely az egyik SIM kártyahelyről való lemondás esetén microSD-vel bővíthető. 

Visszafogott kamera, viszonylag nagy akksi

A kamerák terén is okosan húzta meg a határt a Xiaomi, ugyanis a hátlapon egy 13 megapixeles egység található, míg az előlapon egy 5 megapixeles modul díszeleg. Videófelvételben is hozza a kötelezőt: 1080p 30 fps a maximum, amire képes. Az akkumulátor viszont jó nagynak tűnik a specifikációkhoz, a 3000 mAh-s telep az energiatakarékos SoC-val és a 1280×720 pixeles felbontással minimum 1,5 napos üzemidővel kecsegtet.