MEGOSZTÁS

A Computexen mutatkozott be a Gigabyte klaviatúrája, aminek különlegessége, hogy a Flaretech gyártotta optikai kapcsolókra építkezik.

Az Aorus K9 természetesen RGB világítással és RGB Fusion támogatással rendelkezik, sajnos a megjelenési dátum és az eszköz pontos vételára egyelőre nem ismert.

Gyors és tartós billentyűzet

A Flaretech kapcsoló gyorsabb (0,03 ms debounce) és hosszabb élettartammal (száz millió leütés) rendelkezik, mint a hagyományos mechanikus kapcsolók. A gyártáshoz csak nagyon kevés fémet használtak, így kevésbé kell tartani az oxidációtól és a korróziótól, ráadásul az eszközt hidrofób bevonattal látták el és por ellen is védett. A billentyűk egyesével cserélhetők, így meghibásodás esetén nem kell új eszközt vásárolni.

A Gigabyte billentyűzete két változatban kerül forgalomba. Az egyik verzió a Cherry MX Blue, míg a másik a Cherry MX Red kapcsolókra emlékeztető beállításokkal rendelkezik. A gyártó a játékosokra is gondolt, mert a WASD, Esc és a kurzorgombok is dedikált sapkákat kaptak. Az USB-kábelt fonott burkolattal látták el, amely ráadásként három különböző módon rögzíthető, hogy sose legyen útban.