MEGOSZTÁS

A Sendee azt állítja, hogy az ő rendszerükkel lehet a legrövidebb idő alatt beszerezni a karácsonyi ajándékokra valót.

Igen, régen volt ennyire szenzációhajhász címünk, de az a helyzet, hogy most tényleg erről van szó. Nem mentünk át (még) életvezetési tanácsadó magazinba, de ez internet gazdaság egyik friss hazai belépője érdekes számítással hívja fel magára, illetve az iparágra a figyelmet.

Kik ők, és mit akarnak?

Mielőtt továbblépünk, jöjjön egy gyors profilozás: a Sendee applikációja összekapcsolja az éttermeket a futárokkal. Egy algoritmus segítségével a megrendeléseket a rendszer felajánlja a földrajzilag éppen legközelebb tartózkodó futárpartnernek, aki egy kattintással elfogadhatja a felkérést, és már indulhat is a házhozszállítás folyamata, így az étel a lehető leghamarabb jut célba.

Szóval. A magyarok tavaly átlagosan 40 000 forintot költöttek karácsonyi ajándékokra. Az emberek közel kétharmada az aktuális havi fizetéséből áldoz erre, vagy azért mert nincs megtakarítása, vagy azért mert a decemberi fizetése önmagában fedezi az ajándékokra szánt kiadásokat. Ez adta az ötletet a cégnek, hogy kiderítsék, melyik másodállásban űzhető, vagy diákmunka az, amivel a lehető legrövidebb idő alatt összehozható a fentebb említett összeg.

40 ezer forint karácsonyig

A kutatás során azokat a kisegítő pénzbevételi lehetőségeket vizsgálták, amelyek esetében a munkavállalónak nem kell meghatározott időre elköteleződnie, illetve ahol rugalmas a munkaidő. A vizsgálat kifejezetten azokra a lehetőségekre fókuszál, amelyekkel még karácsony előtt meg lehet keresni a nyugodt ünnephez szükséges extra bevételt.

A 15 vizsgált opció közül jellemzően 30 és 40 óra közötti plusz munkával már a zsebünkben tudhatjuk a 40 000 forintnak megfelelő összeget. A kutatásban szereplő lehetőségek kétharmada esik ebbe a tartományba, mint például a gyorséttermi munka, a raktári munka, vagy a filmszínházi asszisztensi munkakörök.

A legtöbb időt reggeli napilapok osztására kell szánnunk, közel 53 órába telik ilyen módon előteremteni a 40 000 forintot. A legkevesebbet Sendee futárként kell dolgoznunk: alig több mint 20 óra alatt kereshetjük meg az átlagosan ajándékokra költött összeget.