MEGOSZTÁS

Nagy alapterületű, több szintes parkolókban, vagy zegzugos utcák rejtekében könnyen elfeledheti az ember, melyik részen hagyta az autóját.

Szerencsére a PinDrive nevű kiterjesztett valóságot használó új alkalmazás segíthet a jármű keresésében, így kevésbé kell az emlékezetünkre hagyatkozni.

Néhány mozdulat és nem kell keresgélni

A kiterjesztett valóság egyre népszerűbb. Az elmúlt időben számos olyan alkalmazás született, amely valamilyen módon igyekszik megkönnyíteni a mindennapokat. Ilyen apróság a fent említett applikáció, ami az iPhone tulajdonosok számára nyújthat megváltó segítséget.

Az Apple ARKit megoldását használó alkalmazás használata rendkívül egyszerű. Az applikáció elindítása után elég a kocsira irányítani a telefon kameráját, mire a program virtuálisan megjelöli a járművet. Dolgunk végeztével nincs más teendőnk, mint az alkalmazásban követni ezt a jelet, ami szépen visszavezet bennünket a kívánt helyre.

A megoldás nagy előnye a korábbi megoldásokkal szemben, hogy nem csupán egy térképen jelöli meg a jármű helyét, hanem gyakorlatilag a küszöbig vezet bennünket.