MEGOSZTÁS

A Huawei AH100 elnevezésű készüléke a testsúly ellenőrzése mellett számos, egészségügyi szempontból fontos jellemzőt (testzsír, protein, csontsűrűség, vízháztartás) monitoroz.

Az eszköz által szolgáltatott adatok egy alkalmazás segítségével követhetők nyomon.

Garantáltan teherbíró

A mérleg könnyű, de masszív edzett üvegből készült. Az ellenálló bevonat alatt erős LED fényforrások kaptak helyet. Már két kilogrammos tömeg hatására működésbe lép, ilyenkor készenlétbe helyezi a vezeték nélküli (Bluetooth) kapcsolatot. A Huawei az energiahatékonyságra is nagyon figyelt, ugyanis a készülék az adatok beolvasása és értékelése után önállóan lekapcsolja magát. A mérleg a robotos (Android 4.4 <) és az iOS (8.0 <) rendszereket egyaránt támogatja.

Magyarul is tud és nagyon okos

A magyar nyelven is elérhető Huawei Body Fat Scaler alkalmazás gyakorlatilag minden fontos egészség- és fitneszadathoz hozzáfér. Az eszköz a beállításoknak megfelelően értékeli többek között a testzsír százalékot, figyelemmel kíséri az izomtömeg mennyiségét és a csontok ásványi anyag tartalmát. Az eszköz az ún. bioelektromos impedancia elemzés (BIA) segítségével vizsgálja, hogy megfelelő mértékű-e a szervezet izom-víz-zsír aránya, amivel pl. az anyagcsere sebessége is megállapítható.

Időrendben tárolja az adatokat, így segítségével nyomon követhető pl. egy diéta vagy az orvos által előírtak hatékonysága. Az eszköz több csoport adatait is képes elkülöníteni, s figyelmeztetést ad ki, ha valamelyik adat az meghatározott egészségügyi határérték alá esik, vagy meghaladja azt.

A Huawei intelligens mérlegének forgalmazása előre láthatóan december elején kezdődik, kiskereskedelmi ára 12 990 forint körül alakul majd.