MEGOSZTÁS

Bár a Play Áruházban már eddig is elérhető volt az Edge browser, a Microsoft előrelátó módon egy figyelmeztetéssel látta el, miszerint csupán próbaverziónak szánta.

A redmondi vállalat böngészője azonban pár napja teljes gőzzel üzemel, ami azt jelenti, hogy az óvatosabbak is próbát tehetnek vele.

Volt hoppá, nincs hoppá?

Ahogy a béta szoftverek esetében lenni szokott, a tesztidőszak alatt előfordultak kisebb-nagyobb problémák, de úgy tűnik a fejlesztők végre leszámoltak a hibákkal.

Az egyik kézzelfogható probléma volt, hogy az alkalmazás hajlamos volt főzni az akkumulátorokat. A kétkedők egyelőre kivárnak, mert az alkalmazás még mindig Microsoft Edge Preview címke alatt fut, így könnyen lehetnek még olyan apróságok, amelyek javításra várnak.

Az EDGE böngésző hordozható változatával a Microsoft újra képviselteti magát a mobilokon, és úgy tűnik van is kereslet a szoftverre. A mobil változat az EdgeHTHML motor helyett a Blink és WebKit megoldásait használja, és főként azok számára lehet érdekes, akik asztali gépük mellett hordozható eszközükön is ezt a böngészőt szeretnék használni.