MEGOSZTÁS

A Telenor Hipersuli programjában mostantól újabb eszköz áll a pedagógusok rendelkezésére ahhoz, hogy tovább bővítsék a mindennapi munkájukat segítő digitális módszertani ismereteiket és eszköztárukat.

A Webuni online oktató felületén elindult oldalra tanárok készítenek társaik számára videós kurzusokat, amelyek mindenki előtt nyitottak.

Rugalmas, nyílt oktatási platform

A digitális oktatási módszerek alkalmazásában ma már kevésbé az eszközök megléte jelenti a kihívást, hanem sokkal inkább a bevált gyakorlati megoldások ismeretének hiánya. A Hipersuli program második évében már leginkább a Hipernet-kapcsolat biztosítására és a pedagógus közösség építésére fókuszál.

Mivel a program célja, hogy az internet és a digitális oktatás előnyeivel az országban minél több iskola élhessen a jelenlegi 16 résztvevő intézmény mellett, a tudás és a jó gyakorlatok megosztásához egy rugalmasan használható oktatási platformra volt szükség. Ezt biztosítja a Hipersuli legújabb partnere, a Webuni magyar fejlesztésű online képzési platformja, ahol bárki, bárhonnan, bármikor könnyedén tanulhat különböző interaktív kurzusokból.

A hipersuli.webuni.hu oldalon általános és középiskolás tanárok számára készült, több leckéből álló videós kurzusok találhatók. Ezeket Hipersuli-intézmények pedagógusai készítették saját szabadidejükben, akár több hetes munka árán, hogy a különböző oktatási szoftverek, applikációk, digitális megoldások használatáról szerzett tudásukat és tapasztalataikat megosszák kollégáikkal.

Interaktív kommuniációs lehetőség

Az oldalra eddig felkerült hat videós tananyagból az érdeklődő pedagógusok egyebek mellett megismerhetik, hogyan lehet manuális javítást nem igénylő dolgozatokat íratni, online kvízjátékot használni egy nyelvórán, vagy milyen alkalmazásokkal válhatnak a tanórán is hasznos segédeszközzé a gyerekek okostelefonjai. Az oktatóanyagokba gamifikációs funkciókat építettek be, így az elvégzett kurzusok után a tanárok pontokat gyűjthetnek.

A hipersuli.webuni.hu oldalra bárki regisztrálhat, és ingyenesen, korlátozás nélkül elvégezheti a folyamatosan bővülő számú online kurzusokat. Az online felület több interaktív lehetőséget is biztosít: kérdéseket lehet feltenni a kurzus készítőinek és a többi résztvevővel is beszélgetést lehet kezdeményezni. Emellett a tananyagkészítés lehetősége is nyitott bárki előtt, aki elkészítené saját kurzusát.