MEGOSZTÁS

A tolmácsgép első pillantásra egy hagyományos fülhallgatónak tűnik, ám ebben az esetben csupán egy-egy kütyü jut a beszélgetésben résztvevőknek.

Kicsi és villámgyors

A Waverly Labs több, mint két éve állt elő az aprócska fordítógép ötletével, most végre révbe ért a csapat. A vezeték nélküli kapcsolatot használó eszköz egy dedikált alkalmazás segítségével működik, elég csatlakoztatni a kütyüt és elkezdeni a társalgást.

A Pilot nevű eszköz rendkívül diszkrét, nagy előnye, hogy beszélgetés közben tartható a szemkontaktus a partnerrel. A fülhallgató csupán a mikrofont és a hangszórót (és a hozzájuk tartozó elektronikát) rejti, tehát a fordítást a társalkalmazás végzi. A fejlesztők az elmúlt fél évben javítottak a hardver és szoftver összhangján, alaphelyzetben öt nyelvet (angol, portugál, spanyol, román és olasz) támogat, de igény szerint további nyelvi csomagok is vásárolhatók hozzá.

A három színben (fehér, fekete és piros) rendelhető készülék hívások fogadására és zenehallgatásra is alkalmas, több eszköz bevonásával pedig többnyelvű, csoportos megbeszélések lebonyolítása is lehetséges. A készüléket első körben az előrendelők kapják meg, míg január elején postára kerülnek az első szállítmányok.

A Pilot Translating Earpiece jelenleg 249 dollár ellenében szerezhető be.