MEGOSZTÁS

Akkumulátor témában régóta várjuk a Messiást, ami megszabadítja az embert a röghöz, illetve konnektorhoz kötöttségtől. A grafén alapú Apollo talán elhozza a megváltást…

A közösségi finanszírozás megosztja az embereket. Egyesek átverésként értékelik az ilyen formában felbukkanó projekteket, mások viszont kifejezetten jó kezdeményezésnek tartják ezt az üzleti modellt.

Harminc perc alatt félig tölti az akksit

Kétségtelen, hogy kezdetben számos olyan projekt futott a két nagy közösségi adakozásra buzdító oldalon, amelyek megvalósulása kétséges volt. Szerencsére egyre több komoly, megalapozott kampányt indítanak a fejlesztők, ezek közül most egy kifejezetten ígéretes és hasznos kezdeményezést mutatunk be külső akkumulátor témában.

A telefonokhoz használható külső energiaforrások (powerbank) eleinte használhatónak tűntek, de mára számos olyan megoldás létezik, amely csak rendkívül lassan dolgozik. Az Apollo elnevezésű akkumulátor ezen a gyakorlaton igyekszik változtatni, ugyanis a készülék segítségével fél óra alatt félig tölthető pl. egy iPhone X akkumulátora.

Az eszköz grafén alapú, vegyes cellákat tartalmaz, tölteni egy 60 wattos USB-C adapterrel lehet, amire mindössze húsz percet kell szánni. Teljes töltöttséggel a készülék 40 wattos gyorstöltést tesz lehetővé, felhasználhatósága pedig kifejezetten sokrétű.

A jelenlegi állás szerint a készülék forgalmazása tavasszal kezdődik.