MEGOSZTÁS

Az Energous megoldása kifejezetten ígéretes, ugyanis közel egy méteres hatótávolsággal dolgozik, ezáltal újabb lépést tett, egy szép és új világ felé, ahol nem kell vezetékekkel és csatlakozókkal vacakolni.

Szédítő belegondolni abba, hogy a technológiai fejlesztések valami mágikos oknál fogva éppen az akkumulátorok és az ő töltésük területén haladnak a leglassabban. A vezeték nélküli megoldások épphogy csak kezdenek elterjedni, az egy nap alatt lemerülő telepek nyűgétől még mindig nem szabadultunk meg, így kifejezetten üdítő olyan alternatívákat látni, mint az Energous technológiája.

Kicsit lassú, de működik

A WattUp elnevezésű rendszert már hitelesítették: a megoldás központi eleme egy rádiófrekvenciás energiát használó egység, ami az érintéses és érintés nélküli töltést is támogatja. A rendszer bármilyen eszközzel (pl. telefon, egér, billentyűzet, hangszóró) elboldogul, ráadásul többet is képes egyszerre kezelni, ha azok a hatótávolságon belül vannak.

Persze az érintés nélküli töltés hatékonysága még nem teljesen tökéletes, de az út amint a fejlesztők elindultak, egészen járhatónak tűnik. A gyártó a hírek szerint a CES2018 rendezvényre is kilátogat, így ott az érdeklődők működés közben is megleshetik a technológiát.