MEGOSZTÁS

Az LG tavaly már készített egy repülőterek takarításában segédkező robotot, ezúttal azonban a szállodákban és éttermekben, illetve vásárláshoz használható gépekkel jelentkezett.

Megkönnyítik a munkát, segítenek tájékozódni

Az LG feltett szándéka, hogy olyan önjáró eszközöket fejleszt, amelyek munkája több területen is segíti az emberi munkaerőt. A minap bemutatott robotok technikai jellemzői egyelőre nem ismertek, mindössze annyi biztos, hogy hozzávetőleg 120 cm magas készülékekről van szó. A robotok különböző területeken alkalmazhatók: egyesek ételek és italok szállítására, mások bőröndök, nehéz tárgyak cipelésére használhatók.

Az új CLOi-sorozathoz tartozó eszközök henger alakúak, kamerával és szenzorokkal tudják elkerülni az akadályokat és beépített kijelzővel rendelkeznek, amelyek nyilván fontos szerepet kapnak a kommunikációban. A robotok egyelőre nagyfelhasználók (szállodák, repülőterek) számára érhetők el; két robotot már tesztelnek is az Incheon nemzetközi repülőtéren, ők fognak segíteni a szomszédos Pyeongchang megyében a téli olimpiai játékok idején.

Az LG a CES2018 kiállításra is elviszi a robotokat, ahol nyilván további részletek is napvilágra kerülnek majd.