MEGOSZTÁS

Bár a CES2018 csak kedden nyitja meg kapuit, számos olyan kiállító van, aki nem várja meg a hivatalos nyitányt. Ezúttal a japán gyártó leplezte vadonatúj OLED készülékeit.

Látvány és teljesítmény összhangja

A FZ950 és az FZ800 modelleket új OLED panelekkel és a gyártó második generációs HCX processzorával szerelték, amelyek a Dynamic LUT (Dynamic Look-up Table) technológiával dolgoznak. A LUT gyakorlatilag egy bemeneti-kimeneti mátrix, amivel módosítani és javítani lehet a képek egyes jellemzőit. Az eljárás dinamikus változata a képet rendkívül sűrűn (minden milliszekundumban) elemzi, így mindig a legjobb értékek rendelhetők az aktuális pillanathoz.

A készülékek között jelentős különbség, hogy míg az FZ800 modellek beépített hangszórókat kaptak, addig az FZ950 sokkal komolyabb hangsugárzóval rendelkezik. Utóbbit a Technics által fejlesztett és gyártott hangprojektorral szerelték, amely 20W teljesítményű magas- és középsugárzót, valamint 40W teljesítményű mélynyomót dolgoztat. A rendszert két passzív hangszóró egészíti ki, amelyek a bal és jobb hangsugárzók előtt és mögött kaptak helyet.

A televíziók támogatják a HDR10+ szabványt és megkapták a HDR10+ Alliance összes tanúsítványát. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók hozzáférhetnek az Amazon Prime HDR10+ kínálatához, valamint a 20th Century Fox és Warner Bros. egyre gyarapodó tartalmaihoz. A készülékek Las Vegasban láthatók először, forgalmazásuk várhatóan tavasszal kezdődik.