MEGOSZTÁS

A Samsung a CES2018 kiállításon mutatta meg a különleges készüléket, amely 146 hüvelykes képátlóval rendelkezik és egyedülálló MicroLED technológiát használ.

A megoldás lényege, hogy az egyes képpontokat egészen kisméretű fényforrások (LED) alkotják, amelyek önállóan vezérelhetők.

Tökéletes látvány és rugalmas kialakítás

Az alkalmazott technológia miatt semmilyen háttérvilágításra, színeket befolyásoló szűrőre nincs szükség, kivételes fekete árnyalatok jeleníthetők meg és a kontraszt is rendkívüli. A fényerősség legfeljebb 2000 cd/m2 lehet, ami a kikapcsolható fényforrások mellett kifejezetten kedvez a HDR tartalmak megjelenítésének.

A képernyőt a gyártó egyszerűen „The Wall” névre keresztelte, utalva ezzel a méretére. A háttérben dolgozó rendszer a tavaly bemutatott Cinema Screen Technology-ra építkezik, azonban ezt a képernyőt a Samsung már egyértelműen otthoni felhasználásra készítette. A készülék DCI-P3 lefedettséget kínál, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy pontosan milyen felbontással rendelkezik a bemutatott modell.

A panel egyébként moduláris felépítésű, így a hasznos terület anélkül növelhető vagy csökkenthető, hogy a módosítás negatív hatással lenne a képminőségre. A gyártó szerint a MicroLED alapú készülékek forgalmazása már idén megkezdődhet, árról és opciókról azonban egyelőre nem esett szó.